Egyetértenek a közoktatás minőségének javításával

Az oktatási államtitkárság csütörtökön folytatta a konzultációt a közoktatásban érintett szakszervezetekkel; a közlemény szerint a résztvevők kijelentették, egyetértenek a közoktatás minőségét javító törekvésekkel.<br /><br /> <a href="http://www.mno.hu/portal/788049" target="_blank"><strong>• „Nincs okunk az ünneplésre”</strong></a>

MNO
2011. 06. 02. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki konzultáción a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének főtitkára, Gyimesi László, az Oktatási Vezetők Szakszervezetének elnöke, Somogyi László, valamint a Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet elnöke, Tóth József vett részt Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár mellett.

A megbeszélésén a tájékoztatás szerint Gloviczki Zoltán elmondta, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően már decemberben a közvélemény elé tárták a készülő közoktatási törvény koncepcióját, melyhez számos javaslatot fűztek a szakszervezetek képviselői, s ezek jelentős részét beépítették a tervezetbe. Az akkor megkezdett széles társadalmi konzultáció is jelzi, hogy az államtitkárság partnernek tekinti a szakmai és érdekvédelmi szervezeteket. A szakszervezetek képviselői kijelentették, hogy egyetértenek az államtitkárság a közoktatás minőségét javító törekvéseivel.

Korábban a Pedagógusok Szakszervezetének vezetőjével, Galló Istvánnéval és Mendrey Lászlóval, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökével tárgyalt Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.