Elfogadhatatlannak tartja a képviselő az elnevezést

Horea Uioreanu kolozsvári PNL-s képviselő elutasítja az északnyugati régió esetében a területi közigazgatási átszervezés után javasolt Körös-vidék elnevezést és azt javasolja, hogy Szamos vagy Észak-Erdély legyen a régió neve.

MNO
2011. 06. 14. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Teljes mértékben elfogadhatatlan az északnyugati régió esetében a területi közigazgatási átszervezés után javasolt Körös-vidék elnevezés, csak azok számára megfelelő, akik nem ismerik a földrajzot, feltételezem, valaki a PDL-től javasolta. A Körös két megyén halad át, Kolozs és Bihar megyén, míg a Szamos a megyékből ötöt érint” – fejtette ki Horea Uioreanu.

Emil Boc miniszterelnök szombaton azt nyilatkozta, hogy pártja elképzelése az ország regionális átalakításáról a megyék összevonásából indul ki, és a tervezet végső formájáról a koalíció dönt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.