Elmarad a kutyahúsfesztivál

Az állatvédők tömeges tiltakozása miatt lemondták péntekre tervezett, ínyencségeket kínáló vásárukat a dél-koreai kutyahústermelők.

MNO
2011. 06. 30. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztiválként tervezett rendezvény szervezői a panaszos felszólítások miatt léptek vissza – mondta el a termelők tanácsadójaként Ann Jong-Gun, a Csongju városban lévő Csung-Csong főiskola munkatársa. Az állatvédők az ellen tiltakoztak, hogy az állatok megölését és elfogyasztását nyilvánosan is megünnepeljék.

A fesztivált Szongnamban a szabad ég alatt hagyományos piaci formában tartották volna meg. A tervek szerint többek között grillezett kutyahúst, kolbászt és párolt kutyatalpat is vásárolhattak és fogyaszthattak volna a látogatók. Emellett kutyákból származó hozzávalókból készült kozmetikai termékeket és alkoholos italokat is bemutattak volna.

Ann információi szerint Dél-Koreában összesen hatszáz kutyafarm van, ahol az általános előítéletek ellenére higiénikus körülmények között tenyésztenek és dolgoznak fel ebeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.