Elmeorvoshoz megy a szexképeket küldözgető képviselő

Elmeorvosi kezelésnek veti alá magát Anthony Weiner demokrata képviselő, aki a hét elején bevallotta, hogy az elmúlt három év során hat nőnek küldött szeméremsértő, nemegyszer a saját fotóit tartalmazó üzeneteket az interneten – írta vasárnapi számában a The New York Times.

MNO
2011. 06. 13. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben Weiner egy meg nem nevezett pszichiátriai intézetben diagnosztizáltatja magát annak megállapítására, hogy pontosan milyen kezelésben is részesítsék, a demokrata párt kongresszusi vezetése egyre erősebb nyomást gyakorol rá, hogy mondjon le. A 46 éves képviselő távozását követelő hangok különösen azután erősödtek fel, hogy pénteken kiderült: egy 17 éves diáklánnyal is bizalmas levelezést kezdeményezett.

Anthony Weiner kabinetje szerint csak ártatlan üzenetváltás történt a delaware-i középiskolai tanuló és a képviselő között. Weinert más párttársai mellett Nancy Pelosi, a képviselőházi demokrata kisebbség vezetője, valamint New York-i képviselőtársa, Steve Israel, a demokraták kongresszusi kampánybizottságának elnöke is lemondásra szólította fel.

Médiajelentések szerint Weiner ezt több okra hivatkozva is visszautasította. Mint mondta, addig nem hozhat ilyen döntést, amíg a felesége, Huma Abedin, Hillary Clinton külügyminiszter személyi asszisztense a főnökével együtt hivatalos afrikai körutazáson tartózkodik. A 34 éves asszony egyébként állapotos.

Médiaértesülések szerint a képviselő azért is ragaszkodik az állásához, mert az évi 156 117 dolláros fizetése (ez havi 2,4 millió forintos jövedelmet jelent) nélkül képtelen lenne fizetni a hiteleit. A képviselő New York-i választókörzetében a megkérdezettek 56 százaléka nem kívánja lemondatni Weinert. A politikust a botrány kirobbanása előtt a metropolis polgármesteri posztja első számú várományosának tekintették.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.