Ezt már ők sem bírták: kövek és korlátdarabok repültek + Képek

Száztíz éves története során először kiesett az első osztályból Argentína egyik legsikeresebb csapata, a River Plate, a szurkolók pedig a Monumental Stadionban és azon kívül is fékezhetetlen dühvel törtek-zúztak a búcsút jelentő vasárnapi meccs után.

MNO
2011. 06. 27. 7:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33-szoros bajnok, kétszeres Libertadores Kupa-győztes együttes a Belgrano csapatával játszott a bennmaradásért, ám az első meccsen elszenvedett 2–0-ás vereség után vasárnap hazai pályán csak 1–1-es döntetlent ért el.


A vandál hívek már a Buenos Aires-i stadionban őrült pusztításba kezdtek, mindkét együttes játékosait biztonsági embereknek kellett az öltözőbe kísérni, miközben a „Barrabrava” drukkercsoport tagjai köveket és korlátdarabokat dobáltak a pályára, majd később az arénán kívül is folytatták a tombolást, s többek között kocsikat gyújtottak fel, üzletek kirakatait törték be.


A rendőrség vízágyúval és könnygázzal próbálta megfékezni a huligánokat, akik háborús övezetté alakították a városrészt, a harcokban 25 ember, köztük hat rendőr sérült meg komolyabban. A város főügyésze az eset után azonnal bezáratta a stadiont, s nyomozást rendelt el – többek között azért, mert a meccsre csak 40 ezren mehettek volna be, ennek ellenére becslések szerint közel 60 ezren voltak a lelátókon.


Az ítélet komoly aggodalmat okozhat a Copa America szervezőinél, mivel a kontinenstorna fináléját is ebben az arénában játszanák alig négy hét múlva.



Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.