Földrengések sorozata Új-Zélandon + Kép

Kis és közepes erejű földrengések sorozata rázta meg hétfőn Új-Zéland második legnagyobb városát, ahol nem egészen öt hónapja 180 ember vesztette életét egy nagy erejű földrengésben.

MNO
2011. 06. 13. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai földtani intézet helyi idő szerint déltől (közép-európai idő szerint éjjel két órától) öt olyan földrengést mért Christchurch környékén, amely meghaladta a 4,3-as erősséget. A legerősebb – 6-os erősségű – rengés középpontja a várostól tíz kilométerre délkeletre volt, 9 kilométer mélyen.

A rengéssorozat kisebb károkat okozott – egy üres épület összedőlt, és a keleti városrészben tízezer lakás maradt áram nélkül –, de néhány könnyű sérültet leszámítva áldozatokról nem érkezett jelentés.


Fotó: Reuters


Elővigyázatosságból átmenetileg lezárták a város repülőterét, és kiürítették a bevásárlóközpontokat. A lakóépületekből, irodákból és iskolákból sokan kiszaladtak ijedtükben az utcára.

A városban még elevenen él az öt hónappal korábbi, súlyos károkat okozó földrengés emléke. Február 22-én egy 6,3-as erősségű földmozgás következtében 180 ember halt meg Christchurchben. Ez volt az elmúlt 80 évben a legtöbb halálos áldozatot követelő földrengés Új-Zélandon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.