Fölényes kormánypárti győzelem, de a kétharmad elmaradt

A kormánypárt fölényes győzelmével zárult a vasárnapi törökországi <a href="http://www.mno.hu/portal/790053" target="_blank"><strong>választás</strong></a>, mivel a szavazatok több mint 50 százalékát szerezték meg. Ennek ellenére várhatóan nem lesz kétharmados alkotmányozó többsége a Racip Tayyp Erdogan miniszterelnök által vezetett alakulatnak.

MNO
2011. 06. 12. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befejeződött a szavazás a törökországi parlamenti választáson: vasárnap délután öt óráig több mint 50 millió választásra jogosult polgár adhatta le voksát közel 200 ezer szavazókörben.

A szavazatok több mint 40 százalékának a feldolgozottsága alapján a kormánypárti Jog és Fejlődés Pártja (AKP) nyerte meg a választást, de kétharmados többséget vélhetőleg nem sikerül szereznie. Az AKP 330, a legnagyobb ellenzéki párt, a Köztársasági Néppárt (CHP) 134, míg a szélsőjobboldali Nemzeti Mozgalom Pártja (MHP) 58 mandátumot szerez az 550 fős parlamentben. Rajtuk kívül még 28 független képviselő bejutása várható.

(MTI, todayszaman.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.