Harmincmillió jár a focistának

Harmincmillió forintos kártérítést kap orvosi műhiba miatt a DVSC ifjúsági csapatának egykori focistája, akit egy edzésen szerzett sérülése után megműtöttek a megyei kórházban, de sebe elfertőződött, így abba kellett hagynia a labdarúgást – tájékoztatott a Debreceni Ítélőtábla csütörtökön meghozott jogerős ítéletéről az intézmény sajtószóvivője.

MNO
2011. 06. 02. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koszta János ismertette: az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság csaknem százmillió forintos, rekordösszegű kártérítését csökkentette a táblabíróság Csikiné Gyuranecz Márta vezette tanácsa. A volt játékos 2002 augusztusában, 19 évesen lett a Debreceni Vasutas Sport Club (DVSC) igazolt játékosa. Két héttel a leigazolása után szerezte térdsérülését, 2002 decemberében műtötték, majd azonosították a fertőzést. Ezután a kezelése gyakorlatilag folyamatos volt, rendszeresen járt gyógytornára és vizsgálatokra, de állapota nem javult. Az orvosok az állapotát véglegesnek minősítették, így labdarúgó-pályafutását abba kellett hagynia.

Az elsőfokú eljárásban számos szakértőt hallgatott meg a bíróság, többek között igazságügyi pszichológus szakértőt, igazságügyi könyvszakértőt, sportközgazdászt, labdarúgóedzőket, és megkereste a Magyar Labdarúgó Szövetséget is. A maradandó egészségkárosodás ügyében januárban meghozott ítélet alapján a kártérítés egy összegben fizetendő összege csaknem negyvenmillió forint, ehhez jött volna még a játékos 35 éves koráig járó havi 500 ezer forintos havi járadék.

A Debreceni Ítélőtábla tanácsának állásfoglalása szerint az valószínűsíthető, hogy a felperes labdarúgóként dolgozott volna, arra azonban nem lehet megalapozott választ adni, hogy milyen szinten. (A játékos ügyvédje az elsőfokú eljárásban többször hangoztatta: ha külföldi játékos lehetett volna belőle, akkor az első fokon megítélt összeg elenyészőnek tekinthető.) A jogerős ítélet szerint a kártérítés összege 17 millió forint, ehhez hozzájön a 35 éves koráig járó havi 150 ezer forintra leszállított járadék. A felperesnek járó összeget a Kenézy kórházat üzemeltető Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatnak kell kifizetnie.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.