Hazatérnek a matrózok, de tartanak a bosszútól

Hat hónapos kiküldetés után hazatér hamarosan San Diego-i kikötőjébe az a repülőgép-hordozó, amely fedélzetén az Arab-tengeren megadták a végtisztességet Oszama bin Ladennek, majd tengerbe dobták földi maradványait.

MNO
2011. 06. 14. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Carl Vinson anyahajó szerdán vet horgonyt a kikötőben, s az amerikai hadsereg parancsnokai féltik a hadihajó legénységének tagjait, nem zárják ki, hogy megtorlások célpontjaivá válhatnak. A hajó 5500 matróza és pilótája ezért részletes eligazítást kap arról, mit kell tennie azután, hogy partra lépett – közölte hétfőn videokonferenciáján Bruce Lindsey hajókapitány. Résen kell lenniük, nehogy váratlanul érje őket olyan személyek támadása, akik meg akarják bosszulni az al-Kaida terrorhálózat vezérének halálát.

Az óvintézkedések vonatkoznak a legénység családtagjaira is. Óva intették őket attól, hogy felesleges információkat tegyenek közzé közösségi portálokon. Lindsey parancsnok felhívta a figyelmet a Vincennes nevű romboló esetére, amely 1988-ban a Perzsa-öböl fölött tévedésből lelőtte az iráni polgári légitársaság egyik utasszállító gépét, 290 ember halálát okozva. Kilenc hónappal később majdnem merénylet áldozata lett a hajókapitány felesége.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.