Kinek az érdeme, hogy nem tört ki káosz a világban?

Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter szerint a korabeli szovjet és nyugati vezetők nagy érdeme, hogy a vasfüggöny 1989-es lehullása után felelősen viselkedtek, és a világban nem tört ki az erőszak.

MNO
2011. 06. 27. 10:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cseh diplomácia vezetője szerint a keleti, szovjet blokk 1989-es felbomlásakor sokan tartottak attól, hogy Európában és a világban káosz tör ki, s bizonytalanság lesz úrrá. „Fejet kell hajtanunk mindkét oldal akkori vezetői előtt, akik nagyon felelősen viselkedtek” – jelentette ki Schwarzenberg hétfőn Prágában a Varsói Szerződés megszűnésének 20. évfordulója alkalmával rendezett nemzetközi konferencián.

A kétpólusú világ egyensúlyának felbomlása éppen a korabeli politikai vezetők döntései következtében „nyugodtan, erőszak nélkül ment végbe” – hangsúlyozta a külügyminiszter.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.