Kozákék nem értik Storcz döntését, ha kell, a MOB-hoz fordulnak

A Domino Honvéd kajak-kenu szakosztályánál felháborodással és értetlenül fogadták, hogy a szövetség döntése értelmében Kozák Danuta, a válogató győztese nem indulhat el 200 méter egyesben az augusztusi, szegedi világbajnokságon.

MNO
2011. 06. 14. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a főtámogató Telekom és az egyesület keddi sajtótájékoztatóján Horváth Gábor szakosztály-igazgató elmondta: Storcz Botond szövetségi kapitány ma (kedd) reggel 8 órakor, mindenféle egyeztetés nélkül közölte Csipes Ferenccel, a versenyző edzőjével, hogy Kozák a pénteken kezdődő belgrádi Eb-n szállhat harcba ebben a számban, a kvalifikációs vb-n az általa legyőzött Paksy Tímea képviseli majd a magyar színeket. Horváth hozzátette: ha kell, Borkai Zsolthoz, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökéhez, Balogh Gáborhoz, a sportért felelős miniszterelnöki főtanácsadóhoz és Czene Attilához, a sportért felelős államtitkárhoz fordulnak.

Az Eb-, illetve vb-csapat összeállításáról jelenleg egyeztet a szövetség elnöksége és a szakmai bizottság, kerethirdetés kedd kora délutánra várható. Az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie Storcz Botond szövetségi kapitányt.

A sajtóreggelin egyébként Kozák mellett ott volt a válogatott többi honvédos tagja, így Kovács, Szabó Gabriella, Csipes Tamara, Vereckei Ákos, Beé István és Dombvári Bence is, ők egyöntetűen azt mondták: bíznak abban, hogy eredményesen szerepelnek a hétvégi kontinensviadalon. A megjelentek közül egyedül Szalai Tamás nem kvalifikálta magát a belgrádi viadalra, ő azt mondta: reméli, hogy a szegedi világbajnokságon már ott lehet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.