Magyarország elévülhetetlen érdemeket szerzett

A magyar néppárti európai parlamenti (EP-) képviselők csütörtöki közleménye szerint kiemelkedően sikeres félévet zár a soros magyar EU-elnökség. „Mint ahogy azt az európai csúcsvezetők a napokban többször megerősítették, a magyar soros elnökség magabiztosan és eredményesen látta el feladatát, és elévülhetetlen érdemeket szerzett az európai gazdaság megerősítésében, az integráció mélyítésében, egy biztonságosabb Európa megteremtésében” – áll a képviselők közleményében.

MNO
2011. 06. 30. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A magyar elnökség célkitűzéseinek döntő többségét teljesítette, az év közben fellépő rendkívüli helyzetekre pedig határozottan reagált. Az elnökségi csapat fáradhatatlan munkájának eredményeként Európa elismeréssel tekint Magyarországra” – olvasható a közleményben.

A magyar néppárti EP-képviselők felhívták a figyelmet egyebek közt arra, hogy megszületett az első uniós szintű roma keretstratégia, a tagállamok elfogadták a Duna-stratégiát, Horvátország csatlakozási tárgyalásainak lezárásával és a csatlakozási dátum megjelölésével pedig új lendületet kap a Nyugat-Balkán integrációja. A tagállamok vezetői szintén megerősítették, hogy Románia és Bulgária teljesítette a schengeni csatlakozás feltételeit.

A gazdasági területen elért eredményekről szólva a közlemény kiemelte, hogy az európai gazdasági kormányzás kérdésében küszöbön áll a megállapodás megszületése, az európai költségvetési fegyelem erősítése céljából pedig lezajlott az első „európai szemeszter”, vagyis a nemzeti költségvetési tervek uniós szintű előzetes véleményezése. A tagállamok elhatározták azt is, hogy 2014-re létrehozzák az egységes energiapiacot, jelentősen erősítve egész Európa energiabiztonságát.

A magyar EP-képviselők szerint az elmúlt hat hónapban a magyar soros elnökség határozottan reagált a váratlan, rendkívüli helyzetekre is, így az észak-afrikai eseményekre és az annak következtében kialakult migrációs és menekülthullámra, illetve a japán nukleáris katasztrófa következményeire.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.