Már a válság utáni időszakra készülnek

A válság utáni időszak növekvő piaci lehetőségeire készülve 2015 végéig szóló, mintegy 30 millió euró értékű szállítási megállapodást írt alá a Rába Futómű Kft. és a BPW Hungária Kft.

MNO
2011. 06. 14. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rába keddi közleménye szerint a megállapodás keretében pótkocsifutóművekbe épített kovácsolt tengelycsonkokat szállít stratégiai partnerének, a németországi BPW-csoporthoz tartozó vállalatnak. A Rába az elmúlt években több technológiafejlesztő és kapacitásbővítő beruházást is végrehajtott.

A közlemény szerint a jelenleg tapasztalható piaci felfutás a korábbi értékesítési volumen megduplázódását vetíti elő, ami a Rába meglévő kapacitásainak teljes kihasználását is lehetővé teszi. A Rába Nyrt. üzleti portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó járműipari üzletág alkotja: a futómű, az alkatrész és a jármű üzletág.

A BPW Hungária Kft. az 1898-ban alapított, wiehli székhellyel működő BPW-csoport magyarországi leányvállalata. A BPW, a világszerte csaknem 5000 munkatársat foglalkoztató vállalatcsoport konszolidált árbevétele 2010-ben meghaladta a 810 millió eurót.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.