Megdőlt a rekord: 60 centis a világ legkisebb embere + Kép

Egy Fülöp-szigeteki tizennyolc éves fiút nyilvánítottak hivatalosan vasárnap a világ legkisebb emberének. A fiatal férfi, akinek kétéves korában abbamaradt a növése, 59,93 centiméteres.

MNO
2011. 06. 13. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Junrey Balawing egy négygyermekes kovács legidősebb gyermeke, testvérei mind normális méretűek. Mindanao szigetének egyik mezővárosában, Sindanganban él. Hivatalosan is ő a világ legkisebb embere – közölte Craig Glenday, a Guinness Rekordok Könyvének főszerkesztője. A fiatalembert 18. születésnapján vették be a rekordok könyvébe.

Az előző rekordot a 67,08 centiméter magas nepáli Khagendra Thapa Magar tartotta 2010 októbere óta.


Fotó: Reuters


A születésnapi ünnepségen az apa, Reynaldo Balawing köszönetet mondott az összegyűlt újságíróknak és politikusoknak a fiának nyújtott támogatásért. Elmesélte, hogy a fia beteges kisbaba volt, és kétéves korában abbamaradt a növése. Az orvosok azóta sem tudták megállapítani ennek az okát.

Anyja, Concepción elmondta: fia sokáig nem tud talpon maradni, és a járásban segítségre szorul. Nagybátyja, Paulino Empang szerint a fiú barátai és családtagjai nagyon segítőkészek, és a fizikai különlegességét egyfajta szerencsehozónak tartják a faluban, ahol számos babona él.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.