Megfenyegették Amerikát, újabb merényletek jönnek?

Merényletekkel fenyegették meg az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Franciaországot az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz közel álló pakisztáni tálibok.

MNO
2011. 06. 27. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélsőségesek az al-Arabíja arab hírtévén a hétvégén közzétett videoüzenetükben a többi NATO-tagországot is figyelmeztették. A tálibok Oszama bin Ladennek, az al-Kaida első számú vezetőjének halálát akarják támadásokkal megbosszulni.

A Pakisztáni Tálib Mozgalom (TTP) már több merényletet követett el az ázsiai országban, de Nyugaton eddig nem hajtott végre támadást. A csoport annak ellenére veszélyes maradt, hogy a pakisztáni hadsereg lecsapott az északnyugati, Afganisztánnal határos térségben lévő központjukra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.