Megrendelésre tekerte vissza a gázórát

Elfogott a rendőrség egy férfit, aki megrendelésre visszatekerte a gázórák számlálóját – mondta el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön. <br /><br />

MNO
2011. 06. 30. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pásztorné Kovács Ágnes közölte: a mérőberendezéseket manipuláló büntetlen előéletű kenderesi férfi közel két éven át hamisította meg a gázórák állását Kisújszállás, Karcag és Kenderes térségében. Becslések szerint a férfi több millió forint kárt okozott a szolgáltatónak tevékenységével.

A Karcagi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya június 28-án rendelt el nyomozást a férfi ellen csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Ennek során eddig több mint két tucat esetet sikerült rábizonyítani, és az is kiderült, hogy a tettes megrendelésre tekerte vissza a gázórákat köbméterenként 50 forintos egységáron – mondta a főhadnagy.

A büntetőeljárás során a megrendelőket gyanúsítottként hallgatja ki a rendőrség, hiszen cselekményükkel ők is csalást követtek el. Az érintetteknek ráadásul a büntetőjogi felelősségre vonás mellett számolniuk kell azzal is, hogy a gázszolgáltató bírsággal sújtja majd őket – közölte Pásztorné Kovács Ágnes.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.