Mégsem lesz helye a Csendes-óceán Krisztusának

Romba döntheti Alan Garcia perui elnök óriási Krisztus-szoborról szőtt terveit a dél-amerikai ország polgármestere, aki nem szívesen fogadná be a Rio de Janeiró-i szoborra emlékeztető alkotást.<strong><br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/790470" target="_blank">• Peruban is lesz óriás Krisztus-szobor</a><br /></strong>

MNO
2011. 06. 14. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök egy olyan dombon látná szívesen a 15 méteres talapzaton álló 22 méter magas szobrot, amely Lima csendes-óceáni partjára néz. A főváros polgármestere, Susana Villaran azonban bírálta Garcia ötletét, mondván, hogy híján van minden eredetiségnek, és nem illik a városhoz.

A Csendes-óceán Krisztusa nevet viselő szobor felállítását korábban június 29-re tervezték. A városvezető szerint vannak más helyek, ahová jobban illene a Krisztus-szobor, javasolta például azt a Transoceánica nevű sztrádát, amely a perui kikötőket kapcsolja össze brazil kikötőkkel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.