Megverték és őrizetbe vették a pásztorokat a rendőrök

Újabb tüntetéseket tartottak mongol pásztorok a hét végén a Kínához tartozó Belső-Mongóliában életfeltételeik veszélyeztetése miatt, és közülük sokakat megvertek, illetve őrizetbe vettek kínai rohamrendőrök – jelentette csütörtökön egy jogvédő szervezet. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/788540" target="_blank"><strong>• Rendőrökkel és katonákkal regulázzák meg a kisebbséget + Videók</strong></a>

MNO
2011. 06. 30. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május végén zavargások robbantak ki az autonóm területen, mert a mongolok egy része veszélyeztetve látja a népcsoport hagyományos életmódját. Ezúttal amiatt tüntettek, hogy Bajannúr városban egy ólombánya legelőket elfoglalva terjeszkedett, és hiába panaszkodtak többször a hatóságoknál, nem kaptak megnyugtató választ. A tüntetők pénteken a bányához vonultak, és elzárták annak vízellátását – olvasható a New York-i központú Dél-mongóliai Emberjogi Információs Központ (SMHRIC) közleményében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.