Minden csütörtökön várják a véradókat

A Magyar Vöröskereszt június 30. és július 28. között minden csütörtökön várja a véradókat budapesti székházában.

MNO
2011. 06. 30. 12:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén 130 éves humanitárius szervezet hétvégéken is várja a véradókat a nagyobb városi rendezvényeken és fesztiválokon, így többek közt az EFOTT-on, a VOLT és a Sziget Fesztiválon – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Az országszerte szervezett, lakóhelyhez legközelebbi véradások helyszíneiről és időpontjairól a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. A véradáshoz személyi igazolvány, taj- és lakcímkártya szükséges.

Magyarországon több mint ötvenéves az önkéntes térítésmentes véradás, a Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a szervezésben. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente ötszázezer egység vérre van szükség, ez éves szinten több mint félmillió önkéntes véradományát feltételezi.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.