„Ne lássatok prostikat ott, ahol csak szabad nők vannak”

Több száz nő vett részt a hét végén a Prostik menete nevű, az öltözködéssel kapcsolatos szexuális zaklatás elleni tiltakozó megmozduláson a hondurasi fővárosban.

MNO
2011. 06. 13. 14:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nők combokat kivillantó ruhákban és provokálóan mély dekoltázzsal vonultak végig a hondurasi főváros utcáin „Ne lássatok prostikat ott, ahol csak szabad nők vannak” feliratú molinók mögött. A szervezők elmondták: céljuk, hogy megtörjék a hallgatást, és elítéljék a nőket az öltözködésük miatt érő támadásokat.

„A hondurasi nőknek joguk van, hogy tanulni, dolgozni, szórakozni járjanak, félelem és gyengeség nélkül közlekedjenek” – mondták a szervezők. A mozgalom Kanadából indult, ki és futótűzként terjed. Egy rendőr szavai váltották ki, aki szerint a „nőknek nem kellene úgy öltözni, mint egy prostituáltnak, ha nem akarják, hogy nemi erőszak áldozatai legyenek”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.