Négyen meghaltak az újabb összecsapásokban

Összecsapások voltak Líbia északkeleti részén a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők és a felkelők között; a harcokban négy lázadó meghalt, és több mint harminc megsebesült – közölte hétfőn a lázadók egyik parancsnoka.

MNO
2011. 06. 13. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Músza el-Mograbi elmondta, a fronthoz legközelebbi, a felkelők kezén lévő város, Adzsdábíja kórházában járt, ott kapta ezt a tájékoztatást. A Kadhafihoz hű erőknek „jelentős veszteségeik” vannak – fűzte hozzá.

Vasárnap délután heves harcok törtek ki az Adzsdábíja és a Kadhafihoz hű erők kezén lévő Brega között félúton, mindkét várostól nagyjából 40 kilométerre húzódó fronton. A felkelők és Kadhafi hadereje Grad rakétákkal és aknagránátokkal lőtték egymás állásait.

A felkelők hetek óta hiába próbálnak előrenyomulni nyugati irányban, hogy elfoglalják az olajfinomítója és a kikötője miatt stratégiai jelentőségű Bregát. Brit és francia helikopterek rendszeresen lövik a Kadhafihoz hű erők állásait a város környékén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.