Nem jár a vonat Zamárdinál

Áll a vasúti forgalom Balatonszárszó és Zamárdi-felső között, mert a viharban csütörtök este a felső vezetékre és a sínre dőlt egy fa; ezen a szakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, akiknek mintegy kétórás késésre kell számítaniuk – közölte a Mávinform.

MNO
2011. 06. 30. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vasútvonalon nem sokkal este fél hét előtt, Balatonföldvár megállóhelynél az átvonuló vihar miatt egy fa borult a felső vezetékre és a vasúti pályára. A fakidőlés olyan súlyos károkat okozott, hogy jelenleg áll a vasúti közlekedés – olvasható a közleményben.

Mint írták, a MÁV-Start Zrt. a Volán-társaságtól csak két autóbuszt tudott rendelni. Az utasokat Balatonszárszó és Zamárdi-felső között vonatpótló autóbuszok viszik. Ezen a szakaszon átlagosan 100-120 perc késésre kell számítani az esti és a késő esti órákban. A szakemberek megkezdték a fa eltávolítását a sínről, valamint a megrongálódott tartószerkezetek és a szétszakadt felső vezeték helyreállítását. A hiba elhárítását péntek hajnalra ígérik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.