Nem lesz sztrájk az energiaszektorban

A június 29-ére előkészített sztrájkot felfüggesztik, mivel a döntéshozó testületek bíznak abban, hogy a kormány által kezdeményezett, július 4-én kezdődő tárgyalássorozat megállapodáshoz vezethet – közölte Gál Rezső, a villamosenergia-ipari ágazati sztrájkbizottság vezetője hétfőn az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége honlapján.

MNO
2011. 06. 27. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közös sztrájkbizottságot létrehozó két ágazati szakszervezet, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) és a Bánya-, Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) hétfőn közös testületi ülést tartott, ahol két határozat született. Az egyik szerint a június 29-ére előkészített sztrájkot – egyhangúan meghozott döntés alapján – felfüggesztik, mivel a döntéshozó testület bízik abban, hogy a kormány által kezdeményezett, július 4-én kezdődő tárgyalássorozat megállapodáshoz vezethet. A sztrájkbizottság kijelölte a július 4-i tárgyalódelegáció tagjait: Gál Rezsőt, az EVDSZ elnökét, Rabi Ferencet, a BDSZ elnökét és Szilágyi Józsefet, az EVDSZ elnökhelyettesét.

A közös testületi ülésen született másik határozat kimondta, hogy a sztrájkot ugyan felfüggesztik, de a sztrájkkészültséget nem. Amennyiben a július 4-én kezdődő tárgyalássorozat nem vezet eredményre, a sztrájkbizottság ismét összeül, az adott tárgyalási helyzetet kiértékeli, szükség esetén döntést hoz az esetleges nyomásgyakorlás helyéről, idejéről és módjáról – írja Gál Rezső, a sztrájkbizottság vezetője a honlapon közzétett tájékoztatóban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.