Nincs megállapodás, pénteken folytatódik az egyeztetés

Nem született megállapodás a kormány és a rendvédelmi szakszervezetek csütörtök délutáni, a Belügyminisztériumban tartott megbeszélésén. A tanácskozás péntek délelőtt folytatódik.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/788176" target="_blank"><strong>• Korrekt tárgyaláson vannak túl Orbánék + Képriport</strong></a>

MNO
2011. 06. 02. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Linda, a Belügyminisztérium szóvivője közölte: közeledtek az álláspontok a délutáni tárgyaláson. Még néhány kérdés felmerült, ezekről pénteken folytatódnak az egyeztetések – tette hozzá. A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke, Powell Pál azt mondta: „kaptunk egy új tervezetet, amely jelen pillanatában elfogadhatatlan a munkavállalói oldal számára”.

Árok Kornél, a rendvédelmi dolgozók demonstrációs bizottságának vezetője, aki időközben lemondott posztjáról, azt mondta: nem közeledtek az álláspontok, sőt újabb, „megdöbbentő” dolgokat vetett fel a kabinet. Szerinte a kormány a korkedvezménnyel nyugdíjba vonult rendvédelmi dolgozók juttatását is átnevezné, mert a kormányfő álláspontja szerint nyugdíjat csak az öregségi nyugdíjkorhatár elérése után kaphatnának az emberek.

A délutáni találkozót megelőzően Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, az érdekképviseleti delegáltak, valamint a parancsnoki kar képviselői a Parlamentben tárgyaltak. A kormányfő azt kérte, lehetőleg a hétvégéig zárják le az egyeztetéseket – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Az érdekképviseletek tájékoztatása szerint azoknak a már nyugdíjas rendvédelmi dolgozóknak, akik úgy döntenek, nem térnek vissza a szolgálatba, ugyan megadóztatják majd a nyugellátását, de a nyugdíjuk összege is emelkedni fog.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.