Nyilvánosságra hozzák Che Guevara „vágatlan” naplóját

Che Guevara „vágatlan” naplója, a Sierra Maestra vonulatai között vívott kétéves küzdelemről írt feljegyzései kerülnek a nyilvánosság elé Havannában.

MNO
2011. 06. 14. 11:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Che Guevara Tanulmányok Intézete Diario de un combatiente (Egy harcos naplója) címmel teszi közzé a politikus-forradalmár írásait kedden, azon a napon, amikor az argentin születésű Guevara épp 83. születésnapját ünnepelné.

A „vágatlan” napló az 1956 és 1958 közötti időszakot öleli fel, onnan kezdve, hogy Che Guevara 1956 decemberében a Granma fedélzetén megérkezett Kuba keleti partjaira, egészen a kubai forradalom győzelméig, amely Fidel Castro vezetésével valósult meg 1959. január 1-jén.

Vélekedések szerint a naplóban Che Guevara pontos képet ad a szigetország valóságáról, kultúrájáról, identitásáról és politikai viszonyairól vallott elképzeléseiről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.