Olcsóbb lehet a gáz és négy évre befagyaszthatják az árát

Akár 4 évig is változatlan lehet a gázár – tudta meg a Népszabadság. A lap ágazati forrásokra hivatkozva azt írja: júliustól megszűnik a gázszámlákban fizetett importkorrekciós tényező, ezért több mint három forinttal olcsóbb lehetne a köbméterenkénti 140 forint körüli tarifa.

MNO
2011. 06. 14. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány július 1-jétől mérsékli a stratégiai gázkészlet mértékét is. A Népszabadság értesülései szerint mindemellett július elsejétől mintegy tíz százalékkal tovább emelkedik az orosz gázimport árá, így a gázcégek erre hivatkozva nem szeretnének lakossági tarifacsökkenést. A lap szerint a dollárért vásárló, de forintért eladó társaságok sokat kerestek a forint dollárhoz viszonyított erősödésén, ami csökkenthetné az áremelési nyomást.

(hírTV/Népszabadság)


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.