Picit visszavettek a horvátok

Horvátország májusi ipari termelése csökkent éves szinten a szakértők által várt növekedés helyett. A horvát statisztikai hivatal csütörtökön azt közölte, hogy májusban az ipari termelés 0,4 százalékkal csökkent a tavalyi év azonos hónapjához képest, és 2,6 százalékkal esett havi összevetésben. <br /><br /><br />

MNO
2011. 06. 30. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hina horvát hírügynökség által megkérdezett elemzők 2,3 százalékos éves szintű ipari termelésnövekedésre számítottak májusban. A horvát ipari termelés 2,4 százalékkal csökkent az idei első öt hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest.

Horvátország hazai összterméke (GDP) az idei év első negyedében 0,8 százalékkal csökkent a múlt év azonos időszakához képest – közölte még hétfőn a horvát statisztikai hivatal végleges adatként. A horvát kormány a két éve tartó gazdasági visszaesés után az idei esztendőre 1,5 százalékos gazdasági növekedésre számít, míg a jegybank elemzői a növekedést 1,0 százalékosra teszik. A legtöbb horvát gazdasági elemző a két érték közé várja a gazdasági növekedés ütemét az idén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.