Rendőrautókat borogattak a várandós nő miatt

Dél-Kína több városában csaptak össze a vendégmunkások a rendőrökkel az utóbbi időszakban. A pekingi vezetés az utcai rendbontók megfékezésére lényegesen több pénz fordíthat idén, mint tavaly.

MNO
2011. 06. 13. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csatatérré változtatták a vendégmunkások az egyik dél-kínai várost a hongkongi televízió felvételeinek tanúsága szerint. Az erőszakot az váltotta ki, hogy pénteken az egyik környékbeli faluban várandós bevándorló nőt lökött a földre egy közterület-felügyelő. Az asszony illegális utcai árusként kereste kenyerét. Válaszul a többi vendégmunkás rendőrautókat kezdett borogatni, majd megpróbált felgyújtani kormányzati épületeket. A zavargásnak a rohamrendőrök könnygázzal vetettek véget, és több rendbontót bilincsbe verve vezettek el.

Dél-Kínában ez már a sokadik összecsapás volt a vendégmunkások és a biztonsági erők között az elmúlt hetekben. Az egyik településen például külföldi vendégmunkások százai követelték az utcán az elmaradt fizetésüket a helyi kerámiagyártól. A kínai vezetés továbbra is szigorúan lép fel a szervezett megmozdulások ellen. A közbiztonsági kiadásokra a pekingi kormány csaknem 15 százalékkal különítette el több pénzt idén, mint tavaly. A célra 95 millió dollárnak megfelelő jüan jut 2011-ben.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.