Robbanások sorozata rázta meg a várost, többen meghaltak

Robbanások sorozata rázta meg csütörtökön a nyugat-iraki Ramádi városát. Legalább tíz ember vesztette életét, huszonöten pedig megsebesültek a merényletekben – közölte a rendőrség.

MNO
2011. 06. 02. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először egy forgalmas piac közelében, nem messze a tartományi kormányzó hivatalától, robbant fel két pokolgép. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, egy robbanóanyaggal megtömött autó repült a levegőbe. Ugyancsak robbanóanyaggal megrakott autó okozott aztán pusztítást a kórház közelében. Ramádi Anbár tartomány székhelye Bagdadtól 115 kilométerre nyugatra fekszik. E tartomány volt a szunnita iszlamista lázadás fellegvára az iraki háború elkezdődése, 2003 után.

Februárban egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Ramádi egyik kulturális központjában, aminek következtében 15 ember halt meg. A tartományi kormányzó helyettese az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló iraki szélsőséges csoportot vádolta a robbantások elkövetésével.

Az iraki lázadók gyakran hangolják össze a merényleteket, hogy még nagyobb pusztítást okozzanak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.