Robbanóanyag és fegyverek a kocsiban – mire készült a férfi?

Robbanóanyagot és kész fegyverarzenált talált vasárnap éjszaka a dán rendőrség egy 27 éves férfi gépkocsijában.

MNO
2011. 06. 13. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök közlekedési szabálysértés miatt állították meg az illetőt. Feltűnt nekik, hogy a szabálytalankodó férfi drog vagy alkohol hatása alatt lehet, ezért átkutatták az autóját. A gépkocsiban másfél kilogramm plasztik robbanóanyagot és gyújtószerkezeteket találtak, vagyis mindent, ami pokolgép elkészítéséhez szükséges. Hat lőfegyver, illetve egy rendőri egyenruha is volt az autó csomagtartójában.

Claud Vinther, a koppenhágai rendőrség főfelügyelője szerint egyelőre nem tudni, hogy mire készült a letartóztatott férfi, de nem valószínű, hogy terrorcselekményt tervezett. Jelentéktelenebb bűncselekmények miatt már volt dolga a rendőrséggel, de nem hozták kapcsolatba a szervezett bűnözéssel – mondta a főrendőr.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.