Sorozatban robbannak az IKEA áruházai

A svéd áruházlánc franciaországi, belgiumi és németországi üzleteiben is robbantások voltak az elmúlt egy hónapban.

MNO
2011. 06. 13. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értetlenül állnak az IKEA-áruházak elleni támadások előtt a cég vezetői. Legutóbb a drezdai üzletben volt apróbb robbanás, de május végén ismeretlenek „támadást intéztek” az áruházlánc franciaországi, belgiumi és hollandiai boltjai ellen is. A svéd IKEA- áruházakban ennek ellenére nem emelik a biztonsági szintet, mert az utóbbi időben nem érkezett hozzájuk fenyegetés – jelentette ki az IKEA svédországi sajtószóvivője.

A stockholmi IKEA-t azonban szombaton biztonsági szempontból átkutatták, de nem ürítették ki, a forgalom zavartalan volt. Arról, hogy mi után kutattak, illetve hogy találtak-e valamit, nem nyilatkozott az üzlet sajtósa – tájékoztatta az MR1-Kossuth rádiót Garam Katalin Stockholmból. A korábbi és a szombati akciókat sem vállalta magára senki. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy nem lehet véletlen, ha ugyanazon áruházlánc több tagja is merényletben érintett – vélik független biztonsági szakértők.

A mögöttes okokat ők sem látják egyelőre, de hozzátették: igencsak ritkaságszámba megy, hogy egyes cégek elleni fenyegetést egyáltalán beváltanak. A konkrét drezdai esetben egyelőre jóformán semmit sem lehet tudni, az IKEA azzal hárít el minden érdeklődést, hogy a német rendőrség nyomozati jelentésére várnak – tudósított Garam Katalin.

(hirado.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.