Szanyinál betelt a pohár a „történelmi kongresszus” előtt

Volt egy-két hivatalos vizsgálat, annak van bizonyos eredménye, arról egyébként nagyon kevesen tudnak, köztük én sem – mondta el az ATV reggeli műsorában az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/790381" target="_blank"><strong>• Mesterházynál betelt a pohár? „Ne legyünk darázsfészek”</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/790305" target="_blank"><strong>• A neten háborúzik Gyurcsány és Szanyi</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/790261" target="_blank"><strong>• Szanyi is legalább részben „kitolta” volna az őszödi beszédet</strong></a> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/789812" target="_blank"><strong>• Szanyi: Gyurcsány maga adta át a sajtónak az őszödi beszédet</strong></a>

MNO
2011. 06. 14. 10:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Most telt be a pohár bizonyos értelemben, mert mondjuk úgy, egy bizonyos mértékig történelminek is nevezhető kongresszus előtt állunk, és ilyenkor ugye felszaporodnak az ilyen-olyan-amolyan vélemények” – mondta el Szanyi a műsorban annak kapcsán, miért most közölte, hogy Gyurcsány szivárogtatta ki az őszödi beszédet.

Az MSZP-s politikus hangsúlyozta, hogy elege lett abból, hogy „már huzamosabb ideje – és most megint különös intenzitással – az internettől kezdve az összes lehetséges ide vonatkozó sajtóterméken át mennek ezek a spekulációk, hogy annak idején 2006-ban volt egy aljas, erkölcstelen áruló frakció 186 emberrel, aki egyébként így, testületileg elárulta az akkori miniszterelnököt”. Hozzátette, hogy nem gondolja, hogy a frakciót „tartósan benne kéne hagyni abban az inszinuációban, mintha ők, vagy őközülük bármelyik lett volna”.

„Most, amikor azt mondjuk, hogy egy nagyon erős tisztázó kongresszus van, ez a honnan, hogyan, hova, merre, izé-izé, akkor tegyünk mindent az asztalra, és ne mondjuk azt, hogy ez aztán egy tabutéma, ez aztán egy érinthetetlen történet – nem! Minden pakolódjék az asztalra, egyszer és mindenkorra essünk túl azokon a hasfájásokon, nehézségeken, ami ezt a pártot sújtja, és tiszta fejjel, tiszta képpel menjünk előre” – tette hozzá.

Az MSZP-s politikus a korábban az őszödi beszédről elmondottakat megerősítette: „Én azt mondtam, hogy Gyurcsány Ferenc és közvetlen munkatársai közös döntéssel szivárogtatták ki.”

(ATV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.