Százak tekertek anyaszült meztelenül

Mintegy kétszáz ember vett részt Chilében a hét végén a kerékpárosok jogainak védelmében szervezett első nudista kerékpáros túrán.

MNO
2011. 06. 13. 19:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tüntetők Santiago utcáin cikáztak, majd az út végére részben vagy egészben megszabadultak ruhadarabjaiktól. A rendőrség közerkölcsbe ütköző cselekedet miatt hét kerékpárost őrizetbe vett, akik az utcán vetkőztek le.

A tüntetők a kerékpárosokra az utcán leselkedő veszélyekre akarták felhívni a figyelmet. A drótszamárnak egyre több híve van Santiagóban a chilei főváros légszennyezettsége miatt, amely a Sao Pauló-i és a mexikóvárosi mellett az egyik legsúlyosabb Latin-Amerikában.

Mexikóvárosban is hasonló rendezvényt tartottak a hét végén a városi autós közlekedést bírálva. A mexikói fővárosban immár hatodik alkalommal megtartott nudista kerekezésen ötszázan vettek részt.

A nemzetközi nudista kerékpáros tiltakozó mozgalom Spanyolországból indult el tizenegy évvel ezelőtt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.