Tízezrek a váróban, csak a képviselők repültek

Újabb repülőgépjáratokat kellett törölnie a hatóságoknak Ausztráliában a chilei vulkánból származó hamufelhő miatt, de a járattörlések miatt már két napja a melbourne-i repülőtéren veszteglő utasok kedden útnak indulhattak.

MNO
2011. 06. 14. 7:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromnapos hétvégén a járattörlések miatt több mint 60 ezer ember rekedt az ausztráliai repülőtereken. Bár Melbourne-ben pluszjáratokkal kiegészítve újraindult a légi forgalom, és előreláthatóan még kedden az összes utasnak sikerül elindulnia a második legnagyobb ausztrál városból, az ország déli részén, az adelaide-i repülőtérre érkező és az onnan induló, illetve az Új-Zélandra tartó járatait továbbra is törölte a Quantas és a Jetstar légitársaság. Egy másik társaság, a Virgin ezzel szemben nem vezetett be korlátozásokat, és menetrend szerint indítja járatait.

A hamufelhő jelentette veszély dacára az ausztrál légierő hétfőn késő este Tasmaniából a fővárosba szállította a szigeten rekedt ausztrál parlamenti képviselőket, hogy részt tudjanak venni a törvényhozás keddi ülésén. A kormánypárt csupán egy mandátumos többséggel bír a törvényhozásban, ezért minden képviselőre szüksége van a szavazásokkor.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.