Több tízmilliárdot „dolgoztak össze” a lányok

A gyanú szerint Tiszafüredről irányították azt a bűnszervezetet, amely Svájcban, Ausztriában, Németországban és Magyarországon bordélyházakat működtetett évekig.

MNO
2011. 06. 27. 8:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A számszerűen meg nem állapítható, prostitúcióra kényszerített – többségükben 18 életév alatti – fiatal lányok több tízmilliárd forintot „dolgoztak össze” 2001-től 2007-ig. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon zajló folytatólagos tárgyaláson tizenöten ülnek a vádlottak padján. Egyrészt többrendbeli erőszakkal és fenyegetéssel, bűnszervezet tagjaként folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett kerítés, valamint bordélyház fenntartásával elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítésének bűntette, másrészt különösen nagy értéket meghaladó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette és más bűncselekmények vádjával.

Az elsőrendű vádlottat, a 46 éves L. Tamást és néhány társát egy összehangolt akció során, még 2007. július 4-én fényes nappal a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói és kommandósok fogták el Tiszafüreden, a bordélyházként működtetett éjszakai szórakozóhelyen. A vádirat szerint az első hét vádlott 2001-től a 2007-es őrizetbe vételükig folyamatosan szervezett ki prostitúciós munkára svájci, osztrák (Klagenfurt, Graz) és német (Köln) városokban található bordélyházakba és egy magyarországi (tiszafüredi) night clubba anyagi haszonszerzés céljából fiatal lányokat.

(szoljon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.