Tűzgyújtási tilalom Baranyában

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Baranya Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága átmeneti időre június 28-tól a Baranya megye területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre – közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Erdészeti Igazgatósága szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 29. 18:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelzett időponttól kezdődően tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is. Az MgSzH felhívja a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak el. Azt minden esetben oltsák el. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el. A tilalom feloldásáról a fokozott tűzveszély elmúltával, későbbi időpontban intézkedik az erdészeti hatóság – tartalmazza a közlemény.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.