Van még itt valami, ami az erős Európához szükséges lesz

Az erős Európa megteremtéséhez nélkülözhetetlenek a hatékony közös fejlesztési programok – hangsúlyozta Nyikos Györgyi fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár Munkácson egy konferencián csütörtökön.

MNO
2011. 06. 30. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint a konferencián a 2007–2013 között megvalósuló magyar–szlovák–román–ukrán, valamint lengyel–fehérorosz–ukrán ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Programok és az általuk támogatott projektek eddig elért eredményeit mutatták be. A résztvevők szerint Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Románia számára új lehetőségek nyíltak az unión kívüli országokkal való kapcsolatok szorosabbra fűzésében az unió külső határai mentén megvalósuló fejlesztéseket támogató Európai Szomszédsági és Partnerségi Eszköz (ENPI) keretein belül.

Nyikos Györgyi a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy a kelet-európai régiók fejlődésében jelentős hozzáadott értékkel bír a közös gondolkodás,a közös fejlesztések, a jó gyakorlatok és tapasztalatok cseréje. Hozzátette, hogy az EU kohéziós politikájának szerves részét képező európai területi együttműködések erősítésének kiemelt figyelmet szentelt a magyar elnökség, mely témakör a jövőben is kulcsfontosságú lesz. A magyar uniós elnökségi félév utolsó napján rendezett konferencián Lengyelország nevében Marceli Niezgoda helyettes államtitkár vette át az elnökségi stafétabotot – olvasható az NFM közleményében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.