Veszélyes hely a konyha

A brit vásárlók saját bevallásuk szerint vacsoravendégeiket előszeretettel kínálják lejárt szavatosságú vagy a padlót is megjárt élelmiszerekkel – állítja egy friss felmérés.

MNO
2011. 06. 14. 11:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Giovanni Rana olasz tésztagyár 2000 fogyasztóval készített felmérése szerint a válaszolók 15 százaléka azt mondta, hogy földre esett ételt szolgált föl, további 10 százalék pedig szánt szándékkal adott lejárt szavatosságú élelmiszert vendégeinek. Tizenhárom százalék elismerte, előfordult már, hogy főztjükkel véletlenül saját magukat és a vendégeiket is „megmérgezték”.

A tanulmány szerint a konyhában a férfiak 26 százaléka, míg a nők 24 százaléka kísérletezik előszeretettel. A férfiak próbálkozásai több veszéllyel is járnak, ugyanis a válaszolók 27 százaléka ismerte be, hogy ilyenkor a konyhát vagy a házat is sikerült felgyújtania, míg további 21 százalék a szemöldökét és hajának egy részét pörkölte le. A nők 44 százaléka szerint a legsúlyosabb, konyhában elszenvedett csapás csupán annyi volt, hogy drága alapanyagokat tettek tönkre. A főzési balesetek hosszú listája ellenére a britek 84 százaléka továbbra is kedveli az otthoni főzőcskézést, hála a televíziós csatornák főzőműsorainak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.