Zuhanásban a japán autóipar

A japán autóipari termelés (autók, tehergépjárművek és buszok) az előző év hasonló időszakához képest 30,9 százalékkal esett, míg a kivitel 40,5 százalékkal hanyatlott májusban – derül ki a Japán Autógyártók Szövetségének csütörtöki adatközléséből.

MNO
2011. 06. 30. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A termelt gépjárművek száma 489 723 volt májusban, szemben az egy évvel korábbi 709 113-mal. A belső kereslet 33,4 százalékkal, 237 364 járműre csökkent. Az egymást követő nyolcadik hónapban esett a termelés szintje. A kivitel 202 833 járművet tett ki májusban az egy évvel korábbi 304 721-et követően.

A március 11-i pusztító természeti csapások következményeként számos autógyártó termelése leállítására vagy korlátozására kényszerült, mivel az ellátási láncok sérültek, valamint áramkimaradások akadályozták a termelőüzemek működését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.