5200 forintért látható Kate hercegnő esküvői ruhája + Képek

Szombattól megtekinthető Katalin cambridge-i hercegnő esküvői ruhája.

MNO
2011. 07. 22. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vilmos herceg, a brit trón várományosa és menyasszonya – polgári nevén Kate Middleton – április 29-én esküdött örök hűséget egymásnak a londoni Westminster-apátságban. A menyegző minden idők legnézettebb közéleti eseménye volt: a ceremónia televíziós közvetítését óvatos becslések szerint is kétmilliárd néző figyelte világszerte, London utcáin pedig egymillió alattvaló ünnepelt. Katalin hercegnő fátyollal és uszállyal ellátott, csipkével díszített, elefántcsontszínben játszó esküvői ruháját – amelyet Sarah Burton, a világhírű Alexander McQueen divatház vezető divattervezője készített – most közvetlen közelről is megtekinthetik azok a szerencsések, akik bejutnak a Buckingham-palota báltermébe.



A első számú londoni királyi rezidencia minden nyáron tíz hétre megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, és ilyenkor mindig valamilyen tematikus kiállítást is összeállítanak a palota látogatható termeiben. Az idén magától értetődő módon a hercegi esküvő szolgáltatta a fő kiállítási témát. Kate ruhája mellett a szombaton nyíló kiállításon megtekinthető lesz az esküvői torta valósághű másolata, valamint a hercegnő díszes – kézzel varrott – cipője, és az az 1936-ban készült, ezer apró gyémánttal ékesített Cartier tiara is, amelyet Vilmos nagymamája, II. Erzsébet királynő adott kölcsön unokája menyasszonyának a jeles eseményre. A kiállítás a jegyelővételi igények alapján látogatói rekordot dönthet: előzetes becslések szerint – a meglehetősen borsos, 17,50 fontos (5200 forintos) belépődíj ellenére – 600 ezren keresik majd fel a palotát a következő tíz hétben.



(Fotók: Reuters)

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.