„Dilettáns, jóhiszemű butaságot” követtek el Szilvásyék?

Földi László szerint nem annyira kémkedés, mint inkább „dilettáns, jóhiszemű butaság” lehet Szilvásy György volt titokminiszter és a két volt nemzetbiztonsági főigazgató meggyanúsításának hátterében.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796288" target="_blank"><strong>• A nemzetbiztonsági bizottság elől is eltitkolták a kémügyet + Videó</strong></a>

MNO
2011. 07. 11. 11:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója hétfőn az ATV reggeli műsorában azt mondta: egy külső cég jelenhetett meg Galambos Lajos idején a magyar titkosszolgálatoknál, amely feltehetőleg személyi munkával összefüggő tevékenységet végezhetett, például poligráfos vizsgálatokat. Mint mondta, a miniszter felelőssége abban ragadható meg, hogy ezt átgondolatlanul engedélyezte. Ha a döntés előtt nem ellenőrizték le a cég hátterét, akkor ez egyúttal szakmai dilettantizmus – tette hozzá.

A szigorúan titkos minősítésű ügyben az elmúlt két hétben négy embert vettek őrizetbe kémkedés gyanújával: Szilvásy György volt titkosszolgálati minisztert, Galambos Lajost és Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatóit és egy negyedik személyt, aki egyes sajtóhírek szerint hacker és egy orosz kötődésű biztonsági cég társtulajdonosa. Egyedül őt helyezték előzetes letartóztatásba. Galambos Lajos házi őrizetben van, Szilvásy és Laborc szabadlábon védekezhet.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.