Elképesztő összeg a szándékos hibázásért

Törökországban 15 személyt tartóztattak le bundabotrány miatt. Az érintettek között vannak az egyik legnagyobb török klub, az idei bajnok, Fenerbache vezetői és több játékosa is.

MNO
2011. 07. 08. 10:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bundabotrány miatt hatvan embert vettek őrizetbe Törökországban, közülük 15 gyanúsított letartóztatását rendelte el a török bíróság. Az érintetteket azzal vádolják, hogy tavaly 19 törökországi meccs eredményét befolyásolták. Az érintettek között van az idei török bajnok Fenerbahce alelnöke és igazgatója, valamint 3 játékosa is.

Sajtóértesülések szerint egy csatárnak azért ajánlottak pénzt, hogy ne rúgjon gólt egy meccsen, egy kapusnak pedig a szándékos hibázásért. Az egyik játékosnak állítólag 300 ezer dollárt (kb. 55 millió forint) ajánlottak.

A rendőrség az összesen 15 török megyét érintő razzia alatt 8 engedély nélkül tartott fegyvert is lefoglalt. A török miniszterelnök gyors és igazságos vizsgálati eredményt vár, mert az ügy árthat Törökország nemzetközi megítélésének. A bundázásban részt vett játékosok és egyesületek a bajnokságból való kizárásra, visszasorolásra vagy akár harmincéves börtönbüntetésre is számíthatnak, ha beigazolódik vétkességük. A Fenerbahcét pedig megfoszthatják bajnoki címétől is.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.