Vádlottak Újbuda volt vezetői

Hivatali visszaélés bűntette miatt Molnár Gyula, a fővárosi XI. kerület volt MSZP-s polgármestere, Lakos Imre korábbi SZDSZ-es alpolgármester és egy ügyvéd ellen vádat emelt csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség egy volt önkormányzati ingatlan pályázat nélküli magánkézbe juttatása ügyében – tudtuk meg. A szocialista politikus, aki jelenleg fővárosi képviselő, állítja: kifejezetten büszke a kerület korábbi vezetésének tetteire.

Magyar Nemzet
2011. 07. 15. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újbuda két korábbi vezetője és az ügyletben részt vevő jogász ellen hivatali visszaélés miatt készített vádiratot a Fővárosi Bírósághoz nyújtottuk be – közölte lapunkkal csütörtökön Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője. Elmondta: a Kopaszi-gát fejlesztése ügyében 2006-ban indított nyomozást a Fővárosi Főügyészség, és 2007-ben „leválasztották” róla a mostani vád szerinti ügyet. Az érintett Duna-parti terület melletti volt önkormányzati ingatlan pályázat nélküli átjátszása ügyében azért vádolják hivatali visszaéléssel Újbuda korábbi vezetőit, mert egy cégnek hatalmukkal visszaélve előnyt szereztek. Kérdésünkre Fazekas Géza elmondta: a tényállás szerint ezzel a bűncselekménnyel nem okozhattak vagyoni hátrányt az önkormányzatnak, mindazonáltal a büntető törvénykönyv alapján a vádlottakat három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják. Közreműködésükkel az Öböl XI. Kft. szerezhette meg azt a Dombóvári és a Budafoki út sarkán levő ingatlant, amelynek a környékén elhelyezkedő területek már a társaság birtokában voltak.

További részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.