A MÁV járatain tavaly több mint 950 ezer utasunk vette igénybe a fedélzeti vendéglátást – adta hírül közleményében a vasúttársaság. Mint írták, hamburgerekből 22 ezret adtak el, felszolgáltak csaknem tízezer adag gulyáslevest, négyezer adag marhapörköltet és 5800 adag csirkepaprikást is, mindehhez pedig több mint 280 ezer korsó sört csapoltak. A népszerű desszertből, a csokirolóból pedig csaknem hetvenezret értékesítettek.
A közlemény szerint a turisztikai szezonban is népszerű volt az Utasellátó szolgáltatása a balatoni és a nemzetközi járatokon. Nyáron a főváros és Keszthely között ingázó Balaton InterCityk étkezőkocsiján mintegy 45 ezer, a Kék Hullám IC-k bisztrókocsiján pedig több mint 21 ezer tranzakció történt.
A Budapest és Split közötti Adria IC-k étkezőkocsiján négyezren fogyasztottak ételt vagy italt: a legnépszerűbbek a hamburgerek voltak – több mint ezer eladott adag, – valamint az újonnan bevezetett gyrostál és a jalapenofalatok voltak, melyekből mintegy 500-500 adagot értékesítettek. Emellé az utasok csaknem 6500 korsó sört is elfogyasztottak.