Bemutatók, magyar ételek, lovas napok

Íjász-, csikós- és huszárbemutatóval, kirakodóvásárral, magyar ételekkel és nem utolsósorban díjugrató- és fogathajtóversenyekkel várja vendégeit hétvégén a Szentgyörgyvári Lovas Napok.

MNO
2011. 07. 22. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a díjugratóversenyé lesz a főszerep: a Zala megyei ugratóbajnokság versenyzői mérik össze tudásukat különböző kategóriákban. Vasárnap a hivatalos országos C-kategóriás fogathajtóversenyekre kerül sor.

Nemcsak a sportolók számára nyújt azonban programot a zalai település. Mindkét napon kulturális bemutatók és művészeti csoportok fellépései szórakoztatják a vendégeket, akik a helyi termelők, iparművészek portékáit is megismerhetik és megvásárolhatják.

Természetesen a hazai ízek szerelmeseinek is kedveskednek a szervezők: a bográcsokban folyamatosan készülnek a finom falatok a versenyek hevében megéhezett közönség és a lovasok örömére.

Forgács Zoltán, a szervezésben részt vevő Szentgyörgyvári Lipicai Ménes tulajdonosa az MTI-nek elmondta, a rendezvény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) forrásainak segítségével, kistérségi pályázaton elnyert támogatással valósul meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.