Egy ideig még nem lesz lengyel euró

Lengyelország nagy valószínűséggel nem fog csatlakozni az euróövezethez a következő parlamenti ciklus végéig, azaz 2015-ig – mondta pénteken a lengyel pénzügyminiszter.

MNO
2011. 07. 22. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jacek Rostowski szerint Varsónak továbbra is stratégiai célja az euró bevezetése az euróövezet adósságválsága ellenére, de előbb úrrá kell lenni ezeken a nehézségeken, és Lengyelországnak teljesítenie kell a bevezetéshez szükséges feltételeket.

Lengyelország eredetileg idén akart csatlakozni az euróövezethez, de több más, térségbeli országhoz hasonlóan későbbre tolta ennek időpontját a globális pénzügyi krízis, a tetemes államháztartási hiány, illetve az európai adósságválság miatt.

Lengyelországban idén októberben tartanak parlamenti választásokat. A közvélemény-kutatások azt jelzik, hogy az európárti, Donald Tusk miniszterelnök vezette Civil Platform alakíthat ismét kormányt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.