Egyre többen mennek Spanyolországba

Az idei első fél évben 7,5 százalékkal bővült Spanyolország turistaforgalma a tavalyi első hat hónaphoz képest, és ezzel 24,8 millióra emelkedett a látogatók száma – derül a Frontur spanyol turisztikai szervezet adataiból.

MNO
2011. 07. 22. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországon belül a legkedveltebb térség idegenforgalmi szempontból Katalónia, ahová 6,04 millió turista érkezett az időszakban, az összes spanyolországi látogató 24,4 százaléka. Katalóniát a Kanári-szigetek követik, ahová 20,1 százalékos emelkedéssel 4,98 millió látogató érkezett az első fél évben. A Baleárok szigetcsoportja 3,81 millió turistát vonzott, míg Andalúzia 3,57 milliót. A legtöbb látogató Nagy-Britanniából érkezett, 5,9 millió, a második helyen a németek állnak 3,9 millió látogatóval, a harmadikon a franciák, 3,6 millióval.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.