Elfogták a lengyel robbantó-gyújtogatót?

A lengyel rendőrség elfogta azt a férfit, akit a Krakkóban elkövetett pokolgépes robbantásokkal és gyújtogatásokkal gyanúsítanak – jelentették lengyel hírforrások pénteken.

MNO
2011. 07. 22. 18:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katarzyna Padlo, a kis-lengyelországi vajdaság (Malopolska) rendőrségi szóvivője a PAP hírügynökségnek nyilatkozva megerősítette a hírt. A lengyel hírügynökség értesülései szerint az őrizetbe vett gyanúsított lakásában több robbanószerkezetet találtak.

Június vége óta Krakkóban négy kisebb pokolgépes robbanás történt, melyeknek több sérültjük volt. A rendőrség feltételezése szerint ezek közül legalább hármat ugyanaz a tettes követett el házilag készült robbanószerkezetekkel. Ezenkívül az elmúlt néhány hónapban kilenc garázst gyújtottak fel ismeretlen tettesek több krakkói kerületben.

A hatóságok fantomképet is közzétettek a lehetséges elkövető(k)ről, és 30 ezer zloty (2 millió forint) pénzjutalmat tűztek ki a nyomravezetőnek. A gyanú szerint elszámolási vita vagy zsarolás lehet a háttérben. Ugyanakkor olyan feltételezések is vannak, hogy egy pszichopata készíti a robbanószerkezeteket.

A rendőrség ezeket a gyanúkat nem erősítette meg, de közölte, hogy a károsultak köre valószínűleg nem véletlenszerű. Az ügyön egy több mint 20 fős nyomozócsoport dolgozik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.