Ez komoly közlekedési fennakadásokat okoz pénteken

Az idegenforgalmi idény közepén egynapos közlekedési sztrájkot kezdtek pénteken Olaszországban a közlekedési szakszervezetek, az ellen tiltakozva, hogy a közlekedési vállalatoknál a kollektív szerződések megújításában hosszú idő óta nincs érdemi haladás.

MNO
2011. 07. 22. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rómában, Milánóban és más olasz nagyvárosokban a közlekedési cégek minimális szolgáltatást garantálnak a pénteki csúcsforgalom idején. Az olasz vasút azt közölte, hogy a nagy távolságra közlekedő vonatok kétharmadát üzemelteti, ugyanakkor a városok környékéről vonattal bejáró ingázók komoly fennakadásokkal számolhatnak, és ugyanez várható a városi busz- és metróközlekedésben.

A szakszervezetek a kollektív szerződések újratárgyalását akarják elérni, mivel úgy ítélik meg, hogy a közlekedési cégek vezetése eddig nem tárgyalt érdemben az immár négy éve lejárt szerződések megújításáról. Ennek hiányában elmaradtak a béremelések is, és ez – szakszervezeti megítélés szerint – a jelenlegi infláció mellett elértékteleníti a béreket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.