Háborús bűnökkel gyanúsítják őket

Harminc, Kanadában élő háborús bűnös fotóját és adatait tette közzé a kanadai kormány; az intézkedés az illegális bevándorlással szembeni keményebb lépések sorába illeszkedik – írta pénteken a The Wall Street Journal. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/798667" target="_blank"><strong>• 1800 bevándorlót fosztanak meg az állampolgárságtól</strong></a>

MNO
2011. 07. 22. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háborús bűnökkel gyanúsított személyek afrikai és dél-ázsiai államokból, valamint Irakból és az egykori Jugoszlávia területéről települtek be az észak-amerikai országba. Kanada a héten jelentette be, hogy legkevesebb 1800 olyan bevándorlót fosztanak meg az állampolgárságától, aki csalással igazolta a hatóságoknak, hogy megfelel a honosításhoz megkövetelt feltételeknek.

„Olyanok, akik háborús vagy az emberiesség elleni bűncselekmények részesei voltak, nem kaphatnak menedéket országunkban” – jelentette ki Jason Kenney kanadai bevándorlásügyi miniszter.

A legtöbb, háborús bűnökkel gyanúsított személy feltehetően Torontóban, az ország legnagyobb városában, vagy annak környékén él. Azt, hogy mit követtek el a kiutasítandó emberek, a hivatalos közlemény nem ismertette, mint ahogy azt sem, hogy emelt-e vádat ellenük valamelyik kanadai, külföldi, vagy nemzetközi bíróság.

A kanadai határőrizet a lakosság segítségét kérte a 30 személy kézre kerítésében. A 34 milliós Kanada tavaly 280 ezer bevándorlót fogadott be, többet, mint egy fél évszázada bármikor. Az ország az elmúlt évtizedben évente átlagosan negyedmillió embernek adott állandó lakhatási engedélyt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.